4 bögre liszt
1 csapott evőkanál só
150 g tejföl
5 dkg friss élesztő
csipet cukor
25 dkg vaj
3 tojás sárgája
3 evőkanál tej (ha szükséges)
a lekenéshez:
1 kisebb tojás
(a bögre 2,5 dl-es)
A tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd pici megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük csipet cukorral, majd jól elkeverjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és belemorzsoljuk a vajat.
Hozzáadjuk a három tojás sárgáját, az élesztős tejfölt és alaposan összedolgozzuk. (Nekem a tészta elég kemény volt, ezért adtam hozzá 3 evőkanál tejet, így már egész könnyen lehetett dagasztani.)
A tésztát lefedve hűtőbe rakjuk pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen ujjnyi vékonyra elnyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk, majd egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Az előkészített tepsikbe rakjuk. Addig hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a sütő bemelegszik. Lekenjük a felvert tojással.
180 fokra előmelegített (hőlégkeverés) sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Elkészítéséhez a tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 6 db háromszöget vágunk belőle. A közepébe a sajtkrémet kikeverjük a mustárral, és megkenjük vele mindegyik háromszö...
Elkészítési idő: 30+26 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3x hajtogatni 20 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Rerdjati kore u pouljen pleh( 3 kore izmedu kora po malo ulja ) 2. Na tu koru trecu posuti kecap moze malo kuvanog paradaiza, origano posuti seckanu sunku i slaninu....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű