60 dkg sertésszűz
20 dkg ementáli sajt
7 dl 100%-os paradicsomlé
6 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
fél kiskanál kakukkfű
só
bors
A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre.
A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze.
Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a tölteléket tömd a hús belsejébe, és a nyílást hústűvel rögzítsd.
Egy tepsibe önts olajat, helyezd rá a húst, és előmelegített sütőben 45 percig süsd.
A hat kanál olajon dinszteld meg a felaprított hagymát.
Szórd rá a lisztet, és állandó kevergetés mellett főzd néhány percig.
Ekkor öntsd fel a paradicsomlével, tedd bele a babérlevelet, és ízesítsd a cukorral, a kakukkfűvel, a sóval, borssal.
Főzd mártás sűrűségűre néhány perc alatt, és a megsült, felszeletelt húst locsold meg a mártással tálaláskor.
Pác: Kb. 1 dl olajban elkeverem a ketchupot, az Erős Pistát, a mustárt, ízlés szerint só, bors, fokhagyma /krém, vagy összenyomott / kerül bele. Bekenjük a húst előző este, de lega...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. A vöröshagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. A hússzeleteket kevés olaj...
Elkészítési idő: 2ora Nehézség: KözepesAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belereszeljük a nyers burgonyát. 2. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. 3. A húst előszór lisztbe, majd a burgonyás palac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű