Családireceptkönyv.hu

Mediterrán szűzpecsenye


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg sertésszűz
20 dkg ementáli sajt
7 dl 100%-os paradicsomlé
6 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
fél kiskanál kakukkfű

bors

Elkészítés:


A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre.
A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze.
Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a tölteléket tömd a hús belsejébe, és a nyílást hústűvel rögzítsd.
Egy tepsibe önts olajat, helyezd rá a húst, és előmelegített sütőben 45 percig süsd.
A hat kanál olajon dinszteld meg a felaprított hagymát.
Szórd rá a lisztet, és állandó kevergetés mellett főzd néhány percig.
Ekkor öntsd fel a paradicsomlével, tedd bele a babérlevelet, és ízesítsd a cukorral, a kakukkfűvel, a sóval, borssal.
Főzd mártás sűrűségűre néhány perc alatt, és a megsült, felszeletelt húst locsold meg a mártással tálaláskor.

Mediterrán szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Fasírt egybesütve tojással
Fasírt egybesütve tojással

A húsos fogások egyik legjobbja! Kiadós étel, amivel alig van munka! Az előbbiekben ismertetett mennyiségből és módon készítjük a vagdalt húst. A lisztezett vagy morzsázott d...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stefania baconba tekerve
Stefania baconba tekerve

a fasirt hozzávalóit összekeverjük ( a főttojáson kívűl) -egy őzgerinc formát kibélelünk a baconnal nem baj ha kilóg a formából -belesimitjuk a massza felét -rá ültetjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött dagadó
Töltött dagadó

A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet. A zsömlét felszeleteljük, csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvával töltött szűzpecsenye
Szilvával töltött szűzpecsenye

A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk