4 szelet csontozott tarja
6 közepes burgonya
2 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
Ízlés szerint ételízesítő
Ízlés szerint pirospaprika
A krumplit és a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Beletesszük egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk és kissé összeforgatjuk, szétterítjük.
A tarját szeletekre vágjuk.
Elkészítjük az egyszerű fűszersónkat.1 teáskanál sót,1 kávéskanál őrölt borsot,1 teáskanál ételízesítőt és 1 teáskanál pirospaprikát egy tálkában összekeverünk.Egyenként bedörzsöljük vele a hús szeleteket.
Ezután szépen egymás mellé fektetjük a hús szeleteket a krumpli-hagyma tetején a tepsiben.(zsiradékot NEM teszünk!)
Alufóliával jó szorosan lefedjük,és a forró sütőbe tesszük.
Így pároljuk kb. fél,háromnegyed órát. Levesszük a fóliát és a szeleteket megforgatjuk. Már fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, hogy szép pirosra süljenek.
Friss kenyérrel, savanyú uborkával nagyon finom és laktató étel. :)
A húst úgy készítjük el, mint a pörköltet. A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú tepsire lesz szükségünk. Ebbe kevés olajat teszünk, felkaríkázzuk a hagymát, és a felével kibéleljük a tepsi alját. Így, hogy megágyaztunk a húsnak, egyrészt alulról...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket összekavarjuk egyenletesen bevonjuk vele a húst. A húst a rácsra helyezzük 130-150 celsius között sütjük 5 órán át, közben egyszer meg lehet fordítani. Az 5 óra eltelt...
Elkészítési idő: 9 Nehézség: KönnyűA húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű