menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rántott karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy karfiol
2 tojás
2 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
4 evőkanál főzőtejszín
1 lestyán levél
só, bors
olaj

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük, beletépkedjük a lestyán levelet. A reszelt parmezánt egy tányérba tesszük és egyenként beleforgatjuk a karfioldarabokat. A megmaradt parmezánt belekeverjük a panírba, ebbe is jól beleforgatjuk a karfiolokat. Forró olajban kisütjük és már fogyaszthatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Többek szerint nem kell a karfiolt előfőzni.
Ha jól belegondolok, a húst sem főzöm elő.

Sajtos rántott karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással
Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásfasírt
Tojásfasírt

A tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)

A paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis tócsni
Cukkinis tócsni

A cukkinit hámozzuk, magjait kikaparjuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát belereszeljük, a petrezselyemzöldet kicsir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk