1 nagy karfiol
2 tojás
2 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
4 evőkanál főzőtejszín
1 lestyán levél
só, bors
olaj
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük, beletépkedjük a lestyán levelet. A reszelt parmezánt egy tányérba tesszük és egyenként beleforgatjuk a karfioldarabokat. A megmaradt parmezánt belekeverjük a panírba, ebbe is jól beleforgatjuk a karfiolokat. Forró olajban kisütjük és már fogyaszthatjuk is.
Többek szerint nem kell a karfiolt előfőzni.
Ha jól belegondolok, a húst sem főzöm elő.
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Takarjuk le a tepsit sütőpapírral. A gombákat tisztítsuk meg, vegyük ki a szárukat, szórjuk meg őket sóval és borssal, és fektessük le a sütőpa...
Elkészítési idő: 10+45 oerc Nehézség: KönnyűA masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű