1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
5 dkg dkg reszelt füstölt Trappista sajt + 1 teáskanál reszelt parmezán
3-4 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk nedves kézzel, majd zsemlemorzsába hempergetjük.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világosbarnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Nagyon finom paradicsomsalátával.
A hagymát, a paprikát és a cukkinit megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. A tojásokat felverjük és fűszerezzük, amikor a zöldségek már félig megpárolód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű