70-80 dkg liszt
3 dl tej
1 cs friss élesztő
2 db tojás
7-10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
25-30 dkg cukrozott darált dió
esetleg mazsola
1 dl olaj
3 dl cukros tejben felfuttatok egy kocka élesztőt. Kb. 70-80 dkg (sosem mérek) lisztet tálba öntök, pici só, 5-6 evőkanál cukor, 2 tojás, 7-10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja megy rá, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát dagasztok. A tejet mindig apránként öntöm csak hozzá, ahogy felveszi a tészta. Meglisztezem és hagyom kelni. Ha megkelt, akkor egy magas falú tepsit kivajazok, egy tálkába vagy pohárba kb 1 dl olajat öntök. Majd egy evőkanállal galuskákat szaggatok belőle, közben minden galuska előtt az olajba mártom a kanalat. Szépen a tepsibe sorolom őket. Amikor megvan egy sor, akkor cukrozott dióval gazdagon megszórom. Ezután jöhet a következő réteg, amíg a tészta el nem fogy, és mehet a sütőbe, kb 20 percre.
Én hígabbra főzött vaníliapudinggal tálalom.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. /közepes tepsi hátulján/ A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben,majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk.A pudingot megfő...
Elkészítési idő:A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal meg...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat keverjük össze, majd 8-10 perig pihentessük. Ezalatt a massza be fog sűrűsödni. Kiolajozott forró serpenyőben közepes hőfokon süssük ki (tovább kell sütni, mint a...
Elkészítési idő: