10 db kifli
4 tojás
fél l tej
fél üveg lekvár
kb. 15-20 dkg darált dió
1 kg alma
fahéj,
cukor
Gáztepsi mérethez igazítva:
10 db kiflit karikáztam fel, kivajazott tepsibe soroltam őket. 4 tojás sárgájához 2 kanál cukrot tettem, elkevertem, és 2 bögre (kb fél liter) langyos tejjel jól összedolgoztam, majd ezt a kiflikre öntöttem. Kb. fél üveg lekvárral megcsurgattam, erre pedig cukros darált diót szórtam. Kb. 1 kg-nyi fahéjas reszelt almát kinyomkodtam, és elterítettem rajta. Betoltam a sütőbe 5-10 percre, addig a tojás fehérjéket porcukorral kemény habbá vertem. Rákentem a "rakásra" és újabb 10 percre visszatoltam a sütőbe.
A lisztet egy tálba tesszük, és a margarinnal morzsalékosra dolgozzuk. 2. Beletesszük a sütőport, porcukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját. 3. Ezt anny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZuallererst schlagt ihr die Eier in eine Schüssel und verquirlt sie mit Hilfe einer Gabel . Dann gebt ihr den Zucker hinzu. Zwischenzeitlich lasst ihr die Butter in der Mikrowell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük. Beleöntjük a kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a cukrot és a sót elkeverjük egy tálban. Apróra kockázva hozzáadjuk a vajat, és az ujjainkkal minél gyorsabban morzsásra szétdolgozzuk a lisztes keverékben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű