A tésztához:
1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertészsír
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg élesztő
kb. 60-80 dkg liszt
A kenéshez:
1 tojás
A máktöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg mák
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni lehet reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal, stb.
A diótöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg dió
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni hasonlóképpen lehet, mint a mákot
Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én nem szoktam főzni), vagy a hozzávalók között felsorolt ízesítőanyagokat is hozzá lehet adni, ki melyiket szereti. Természetes ha diósat és mákosat is készítünk egyszerre, a mák vagy a dió aránya változik.
A tésztához a tejfölt, az ugyanazzal a pohárral mért zsírt, a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk, belemorzsoljuk az élesztőt (elkeverjük, feloldjuk benne), végül összegyúrjuk a liszttel. Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük (ne túl szorosan!), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és már süthetjük is 180°C-ra előmelegített sütőben.
Nem kell keleszteni, csak gyúrom-nyújtom-sütöm. Nagyon hamar készen van.
http://webcukraszda.hu/bejgli-kelesztes-nelkul-gyurom-nyujtom-sutom/
A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat. A sonkat ledaralom. A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem. Ho...
Elkészítési idő: 1 oraA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval felverjük kemény habnak. A sárgáját kikeverjük a xylittel és az olvasztott ghível. Hozzáadjuk a kókusztejet, a sütőport, a reszel...
Elkészítési idő:A csokin és a zsíron kívül minden hozzávalót jól összedolgozunk. Diónyi golyókat készítünk belőle, majd egy sütőpapíros tepsire, vagy tálcára helyezzük őket. A csokit és a zsírt ös...
Elkészítési idő: