menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli kelesztés nélkül


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertészsír
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg élesztő
kb. 60-80 dkg liszt

A kenéshez:
1 tojás

A máktöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg mák
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni lehet reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal, stb.

A diótöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg dió
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni hasonlóképpen lehet, mint a mákot

Elkészítés:


Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én nem szoktam főzni), vagy a hozzávalók között felsorolt ízesítőanyagokat is hozzá lehet adni, ki melyiket szereti. Természetes ha diósat és mákosat is készítünk egyszerre, a mák vagy a dió aránya változik.

A tésztához a tejfölt, az ugyanazzal a pohárral mért zsírt, a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk, belemorzsoljuk az élesztőt (elkeverjük, feloldjuk benne), végül összegyúrjuk a liszttel. Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük (ne túl szorosan!), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és már süthetjük is 180°C-ra előmelegített sütőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem kell keleszteni, csak gyúrom-nyújtom-sütöm. Nagyon hamar készen van.

http://webcukraszda.hu/bejgli-kelesztes-nelkul-gyurom-nyujtom-sutom/

Bejgli kelesztés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi kalácskoszorú
Karácsonyi kalácskoszorú

Fél bögre tejben kis cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a többi cukrot, a tojássárgáját, a sót és négy evőkanál olajat. A felfuttatott élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Márványos mascarpone torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Márványos mascarpone torta

A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Bejgli
Bejgli

A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tej...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar  Pan D'arancio Siciliano
Pan D'arancio Siciliano

A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, és elektromos habverővel habosra, fehéresre verjük. -5 perc- a turmixolt narancsot Apránként hozzáadjuk a puha vajat és az átszitált sü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk