egy 30 cm hosszú őzgerinc formához (kb. 17 szelet):
6 nagy tojás
pici só
13 dkg xylit
8 dkg olvasztott ghí
2 ek. kókusztej
1/2 zacskó sütőpor vagy 1/2 kk. szódabikarbóna
1 bio citrom reszelt héja
1/2 tk. vanília őrlemény
5 dkg Nature Cookta mandulaliszt
5 dkg Nature Cookta kókuszliszt
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval felverjük kemény habnak. A sárgáját kikeverjük a xylittel és az olvasztott ghível. Hozzáadjuk a kókusztejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a vaníliát. A kétféle lisztet összekeverjük és apránként ezt is elkezdjük a tojásos masszához adni. Ha esetleg túl keménynek találjuk, akkor a felvert fehérje hab egy részével lazíthatjuk. Végül óvatosan a sárga keverékhez adjuk az egész tojásfehérje habot. Az őzgerinc formát kibéleljük sütőpapírral, vagy még jobb, ha egy sütőfóliával úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. (Ennél fogva könnyedén kiemelhetjük majd a kész süteményt.) 170 fokos sütőben egy órát sütjük (nem légkeverésen). Ha a teteje túl gyorsan pirul, de középen még túl lágy, akkor a sütőfóliával betakarjuk a süteményt és úgy sütjük tovább. Nagyon könnyen, szépen szeletelhető, egyáltalán nem morzsálódik.
Mezei Elmira receptje
1. Kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukciók alaján, és az utolsó 2 percre tegyük a vízbe a piros paprikát és a borsót is. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és az olajat fel kell forralni, majd kis fokozatra venni a hőmérsékletet és hozzáönteni a lisztet. Pár pillanat alatt elválik az edénytől. Ekkor kész van. A masszát le kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeleteket enyhén besózzuk, és félretesszük. A rizs főzése közben egy másik edényben olajat melegítünk, hogy épp ellepje majd a halszeleteket, és amikor forró, finoman berakju...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesHozzávalókat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvágjuk, zsírban kisütjük, melegen porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz