Családireceptkönyv.hu

SONKÁS TÖLTÖTT TOJÁS


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 tojás
10 dkg csirkesonka
só bors ízlés szerint
6 dkg vaj
gulyáskrém
majonéz
tejföl
citromlé ízlés szerint

Elkészítés:


A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat.
A sonkat ledaralom.
A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem.
Hozzaadom a daralt sonkat,vajat,sot,borsot,gulyaskremet, es egy villaval kremesre dolgozom.
Ha kemenynek tunik, akkor tehetunk bele meg vajat.
Amikor a massza szep fenyes es megfelelo kremes jellegu, akkor megtoltjuk a felbevagott tojasfeherjeket.
Elkeszitjuk a majonezet.
Utana a majonezhez annyi tejfolt teszunk, hogy egy talban tudjuk szepen elsimitani.
A szepen elsimitott masszara tesszuk a megtoltott tojasokat, a tetejukkel lefele.
Citromlevet is tehetunk a majonezes tejfolbe, izles szerint.
Talalasig hutobe tesszuk.

SONKÁS TÖLTÖTT TOJÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Répatorta 2.
Répatorta 2.

A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Az apróra reszelt sárgarépát összekeverjük a darált dióval, a cirom héjával és levével majd hozzáadjuk a habosra kevert tojás sárgájáh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült padlizsán gránátaálmaszósszal,joghurttal, tahin
Sült padlizsán gránátaálmaszósszal,joghurttal, tahin

A sütőt előmelegítem 220C-ra. A padlizsánokat középvastag (mondjuk 1,5 cm-es) karikákra szeletelem. Egy alufóliával bélelt tepsit meglocsolok olívaolajjal, megszórok sóval, borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Citromos háromszögek
Citromos háromszögek

1. A lisztből a cukorral, mandulával, citromhéjjal, vajjal és tojással sima tésztát gyúrunk. Fóliában hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesben 180 °C) meleg...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Brik
Brik

A briket töltik Tunéziában hallal, tojással, majd bő olajban kisütik, és ropogós tészta batyu lesz belőle, amit utcai sütőknél is lehet kapni. Ez a változat csirkemellel, sok fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk