8 tojás
10 dkg csirkesonka
só bors ízlés szerint
6 dkg vaj
gulyáskrém
majonéz
tejföl
citromlé ízlés szerint
A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat.
A sonkat ledaralom.
A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem.
Hozzaadom a daralt sonkat,vajat,sot,borsot,gulyaskremet, es egy villaval kremesre dolgozom.
Ha kemenynek tunik, akkor tehetunk bele meg vajat.
Amikor a massza szep fenyes es megfelelo kremes jellegu, akkor megtoltjuk a felbevagott tojasfeherjeket.
Elkeszitjuk a majonezet.
Utana a majonezhez annyi tejfolt teszunk, hogy egy talban tudjuk szepen elsimitani.
A szepen elsimitott masszara tesszuk a megtoltott tojasokat, a tetejukkel lefele.
Citromlevet is tehetunk a majonezes tejfolbe, izles szerint.
Talalasig hutobe tesszuk.
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Az apróra reszelt sárgarépát összekeverjük a darált dióval, a cirom héjával és levével majd hozzáadjuk a habosra kevert tojás sárgájáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 220C-ra. A padlizsánokat középvastag (mondjuk 1,5 cm-es) karikákra szeletelem. Egy alufóliával bélelt tepsit meglocsolok olívaolajjal, megszórok sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből a cukorral, mandulával, citromhéjjal, vajjal és tojással sima tésztát gyúrunk. Fóliában hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesben 180 °C) meleg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA briket töltik Tunéziában hallal, tojással, majd bő olajban kisütik, és ropogós tészta batyu lesz belőle, amit utcai sütőknél is lehet kapni. Ez a változat csirkemellel, sok fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű