MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízlés szerint
1 fej brokkoli
50 dkg tészta (pl.: penne)
2 dl tejföl vagy főzőtejszín
15-20 dkg sajt
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj szükség szerint
liszt szükség szerint
mehet bele tömlős sajt is
1.A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, végül a rózsáira szedett és apróra vágott brokkolit.
2.Kevés vízzel felöntjük, hozzáadunk egy evőkanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízesítőt, majd fedő alatt megpároljuk.
3.A tejfölbe egy evőkanál lisztet keverünk és a puha brokkolira öntjük, elkeverjük, végül 2-3 percig főzzük.
4.Ha túl sűrű a mártás, vízzel hígíthatjuk.
5.Az elkészült mártást a tésztára öntjük és sajttal megszórva tálaljuk.
vagy összekeverjük a szósszal és megsütjük sajttal a tetején, de utóbbinál inkább főzőtejszínt használjunk
A tésztát sós vízben kifőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajban megsütjük, majd törlőkendőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A tejszínt és a tejfölt összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Kockákra vágott csirkemellet hagymakrémmel kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot és a fűszereket. 2 dl vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, sózom, borsozom. Mikor már majdnem kész, hozzáteszem a zúzott fokhagymát. A lazacot kisebb kockákra vágom, hozzáadom a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük. A póréhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű