A laphoz:
9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez:
9 tojássárgája, 250 gramm cukor, 5 evőkanál liszt, 300 ml tej, 1 csomag vaj, 5 tasak vaníliás cukor
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.
0,5 kg zsírszegény túrót áttörünk, 4 tojás sárgájával, csipet sóval, vanília kikapart magjával,lyel, 2 ek zabkorpával összekeverjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk. Forrásban l...
Elkészítési idő: