A laphoz:
9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez:
9 tojássárgája, 250 gramm cukor, 5 evőkanál liszt, 300 ml tej, 1 csomag vaj, 5 tasak vaníliás cukor
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.
A szalalkálit feloldjuk a tejben, a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk gáztepsi méretűre és vilá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkézzel összegyurod, elvalasztod kétfelé,majd kinyujtod, majd kiszaggatod az egyik felét lyukasra a másik felét pedig simara.50-50 db lesz belőle. ha kihűlt szilvalekvarral kentem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk 30x35 ös tepsibe 170 fokon 15 perc alatt. Töltelékhez tejszínt felverni,bele a kakaó,jól elkeverni Tésztát 3 felé váni ,tölteni ,tetejér csoki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzászitáljuk a porcukrot és a kakaóport, és a sütőporral együtt összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint / vajat, majd a tojások és a tejföl hozzáadása után jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes