1 EGÉSZ tojás,
csipetnyi só,
1 tk. mustár,
2-3 csepp citromlé vagy almaecet,
2-2,2 dl olaj.
A hozzávalókat a fent említett vagy bármilyen sorrendben egy magas falú edénybe (nekem egy vastag plasztikpoharam van hozzá) tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk.
Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók, majd további pár másodperc után már az összes olajat felveszi. Közben érdemes le-fel emelgetni a botmixert.
Még néhány másodperc és már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor cseppentsünk még olajat hozzá és verjük még egy picit.
A csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzd keményre. Közben vágd kockára a paprikát és a paradicsomokat. A füstölt sajtot szintén vágd 1 centis kockákra. Készítsd el az öntetet: keverd össze a joghurtot a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apróra vágjuk, fűszerezzük, felöntjük a gyümölcslevekkel és jól behűtve fogyasztjuk. Nyáron igazi hűsítő finomság! Tálaláskor megszórhatjuk diódarabokkal, kekszmo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű