1,5 liter tej
2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át.
Nem forralni ! savós akkor már jó!
Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 2 kiskanál sóval keverjük jól össze.
Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.
http://receptneked.hu/eloetelek/sajt-hazilag/
Összekeverjük, „széttapogatjuk „ 15 percig elősütjük, aztán rá a feltét, ismét 15 percig sütni, és kész. Én cukormentes csirkemellsonkát, paradicsomsűrítményt, natúr paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kan...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűVastag vasból készült lángelosztót teszünk a tűzhelyre, ha vékony falú a lábosunk. Ép zománcos 10 literes lábos aljára öntjük az ecetet (5 literes edénybe 1 dl ecetet + 4 kg szilv...
Elkészítési idő: 9 óra Nehézség: Könnyű