1,5 liter tej
2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át.
Nem forralni ! savós akkor már jó!
Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 2 kiskanál sóval keverjük jól össze.
Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.
Előkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa azt szeretnéd, hogy sok virága legyen Egy csepp jódot cseppents 1 liter vízbe és 50 ml-t önts belőle minden muskátlis cserépbe. Ne önts rá többet, mert az nem tesz jót. Havon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFasírt 1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű--A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a gépsonkát apró darabokra vágjuk --Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal. A...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz