1,5 liter tej
2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át.
Nem forralni ! savós akkor már jó!
Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 2 kiskanál sóval keverjük jól össze.
Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.
http://receptneked.hu/eloetelek/sajt-hazilag/
A zöldségeket kis vízzel turmixolom, ízlés szerinti mennyiségben és összetételben. A magokat aprítógépben masszává aprítom (ha szükséges kis vizet ide is öntök). Itt bátran lehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet aprító- vagy turmixgépbe tesszük, belekockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót. Morzsásra dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Pár másodperc alatt összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Golyókat formázunk és bő forró olajban készre sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított kemény tojásokat jól összedaraboljuk, esetleg áttörjük. majd hozzáadjuk a darált, főtt sonkát, a margarint, az ízesítő anyagokat és habosra keverjük. A leveles tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű