Családireceptkönyv.hu

BAJOR ÖKÖRSZARV


Írta:

Elk. idő: 140 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 kg lisztes burgonya, 15 dkg liszt, só, 2 tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 50dkg borízű alma,
12,5 dkg cukor, 2 dl tejföl, 1,5 dl tej.

Elkészítés:


Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük a burgonyaprésen. Lehűtjük. Az áttört burgonyából és a lisztből fél kávéskanál sóval és a tojásokkal tésztát gyúrunk. A tésztából 5 cm-es átmérőjű hengert sodrunk, s 6 cm-es darabokat vágunk le belőle. A tésztadarabokat kilisztezett gyúródeszkán tányér nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Az almát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházát kivesszük, a húsát vékonyan fölszeleteljük. A sütőt 200 celsius fokra melegítjük. egy tűzálló formát vagy tepsit jól kivajazzunk. Az almaszeletkéket elosztjuk a tészta tetején, megcukrozzuk, és egy jó kávéskanálnyi tejszínt locsolunk rá. A tésztalapot óvatosan fölgöngyöljük, és könnyedén összenyomkodjuk. A kifliket szorosan egymás mellé a tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a maradék vajjal. A tűzhely középső rácsán 40 - 45 percig sütjük. Amikor a tekercsek szépen pirulni kezdenek, fölforraljuk a tejet és a tésztára öntjük. Addig sütjük tovább, amíg a sütemény felszívja a tejet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnás tojás
Szalonnás tojás

A szalonnát felcsíkozzuk, bevagdossuk és egy serpenyőben jó pirosra megsütjük. A hagymákat felszeleteljük és ebben a szalonnás zsiradékban megsütjük. A tojásokat egy tálkában jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konyhai trükkök, fogások
Konyhai trükkök, fogások

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk