Tészta:
5 dkg élesztő
30 dkg liszt
30 dkg rétesliszt
6 tojás sárgája
10 dkg margarin
pici só
tej
Töltelék:
20 dkg margarin
4 ek porcukor
vaníliás cukor
5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk.
Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Duplájára kelesztjük.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és két oldalról feltekerjük, középen elvágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a csigákat, mikor majdnem megsült 1,5-2 dl cukros vaníliás tejjel meglocsoljuk.
1. A langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. Egy tálba kimérjük a lisztet, cukrot, tojást, tejszínt, sót, majd a felfuttatott élesztős tejjel dagaszta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szórócukor kivételével mindent a keverőtálba szórok és a gépre bízom, hogy kidagassza. Ezután 12 egyenlő részre osztom a tésztát, zsemléket formázok, tetejükbe belenyomkodom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gesztenyelisztet keverd össze a sütőporral és az eritrittel. Verd fel a szobahőmérsékletű tojásokat, add hozzá a lisztkeveréket, majd a reszelt, kinyomkodott sárgarépát is. Fele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű