Tészta:
5 dkg élesztő
30 dkg liszt
30 dkg rétesliszt
6 tojás sárgája
10 dkg margarin
pici só
tej
Töltelék:
20 dkg margarin
4 ek porcukor
vaníliás cukor
5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk.
Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Duplájára kelesztjük.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és két oldalról feltekerjük, középen elvágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a csigákat, mikor majdnem megsült 1,5-2 dl cukros vaníliás tejjel meglocsoljuk.
A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő:Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő:Elkészítése: Langyos tejben/kb 1 dl/feloldom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Egy tálba szórom a lisztet és egy mélyedést csinálok a közepébe, amibe belete...
Elkészítési idő: