Tészta:
5 dkg élesztő
30 dkg liszt
30 dkg rétesliszt
6 tojás sárgája
10 dkg margarin
pici só
tej
Töltelék:
20 dkg margarin
4 ek porcukor
vaníliás cukor
5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk.
Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Duplájára kelesztjük.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és két oldalról feltekerjük, középen elvágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a csigákat, mikor majdnem megsült 1,5-2 dl cukros vaníliás tejjel meglocsoljuk.
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet összemelegítjük a vaníliás cukorral, 2 evőkanál mézzel és a vajjal. A citrom héját a cukros darált mákhoz reszeljük, majd a mákot az édes tejhez adjuk. A szikkadt kifliket...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű