menu

Családireceptkönyv.hu

Foszlós házi bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg grízes liszt
8 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2-3 dl tej
2 tojássárgája

Elkészítés:


A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.

Foszlós házi bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csavart kalãcs
Csavart kalãcs

Az átszitált liszteket összekevertem a sóval. Hozzáadtam a kevés tejben kis cukorral felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és tejet, tojásokat, habtejszínt, olvasztott vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szezámmagos kalácskák
Szezámmagos kalácskák

A langyos tejhez keverünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és jól elkeverjük. Az élesztős tejet összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szalagos fánk 2
Szalagos fánk 2

3 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Kalács- libazsíros
Kalács- libazsíros

A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze! FONTOS: nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk