Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ferdinánd Schär B-ből


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
- 300 gr Schär B mix
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 3 ek cukor
- pici só
A kenéshez:
- 10 dkg margarin
- 6 dkg cukor
A locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 ek. cukor
- 1 tk. vanília aroma.

Elkészítés:


Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd az egészet jól összekavarjuk, kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen 1/2 órát pihentetjük. Közben habosra kavarjuk a margarint a cukorral. A lábast kikenjük margarinnal, majd meghintjük cukorral (ennek az adagnak egy 22 cm átmérőjű lábas felelt meg )Majd a tésztát kinyújtjuk, s megkenjük a kikavart krémmel. Tekerünk kicsit rajta, feldaraboljuk, majd a lábasba helyezzük. Közepes lángon sütjük, ha félig megsült meglocsoljuk a cukros-aromás tejjel, majd készre sütjük.

Ferdinánd Schär B-ből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
PUFÓK KELT TÉSZTA, KÉSZÜLHET BELŐLE KIFLI, PIZZA, DE
PUFÓK KELT TÉSZTA, KÉSZÜLHET BELŐLE KIFLI, PIZZA, DE

Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Cukros-fahéjas rúd
Cukros-fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fontos kalács
Fontos kalács

A tejet meglangyosítjuk. Két decit kisebb tálba öntünk, belekeverjük a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Fél dl langyos tejben feloldjuk az édesítő table...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli - Mákos
Bejgli - Mákos

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk