A tésztához:
- 300 gr Schär B mix
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 3 ek cukor
- pici só
A kenéshez:
- 10 dkg margarin
- 6 dkg cukor
A locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 ek. cukor
- 1 tk. vanília aroma.
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd az egészet jól összekavarjuk, kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen 1/2 órát pihentetjük. Közben habosra kavarjuk a margarint a cukorral. A lábast kikenjük margarinnal, majd meghintjük cukorral (ennek az adagnak egy 22 cm átmérőjű lábas felelt meg )Majd a tésztát kinyújtjuk, s megkenjük a kikavart krémmel. Tekerünk kicsit rajta, feldaraboljuk, majd a lábasba helyezzük. Közepes lángon sütjük, ha félig megsült meglocsoljuk a cukros-aromás tejjel, majd készre sütjük.
1 dl langyos tejben (kb) 1 ek. kristálycukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a kristálycukrot, az olajat, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet, hogy egy kevés tejet kíván még a tészta, a tojások nagyságától függően. Dagasztás után kelesztés következett, majd lisztezett felületen ketté vettem a megkelt tésztát. Egy-e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa mélyedés készítéséhez villára szúrt parafadugóElkészítés A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmor...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes