Hozzávalók:
10 dkg Glutenix foszlós kalács sütőkeverék
25 dkg Spar free from univerzális sütőkeverék
25 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
300 ml tej
100 gr olvasztott margarin
1 cs friss élesztő
6 ek. cukor
2 egész tojás
csipet só
A töltelékhez :
túró+tojássárga+cukor ízlés szerint
házi szilvalekvár
Az élesztőt kis langyos cukorozott tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk. Lisztezett szilikon lapon átgyúrjuk még, kis liszet vett még fel, épp hogy ne reagadjon. Letakarva kb fél órát hagyjuk kelni. Ezután nyújtjuk, töltjük, tetejét megkenjük tojással, majd langyos sütőbe téve közepes lángonkisütjük.
Első lépésként a vajat olvasztottam meg, és kicsit félreraktam hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáöntjük a mézet, darált mandulát, vanília pasztát. Belereszeljük 2 mandarin héját és hozzáütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTej,tojássárga,margarin,cukor,só,élesztő és lisztből kelt tésztát dagasztunk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük,és 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyszögekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben, kb. 10 perc alatt. 2. Ezalatt kimérjük a többi hozzávalót egy tálba. Ezután a többi hozzávalóval együtt l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű