Hozzávalók:
10 dkg Glutenix foszlós kalács sütőkeverék
25 dkg Spar free from univerzális sütőkeverék
25 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
300 ml tej
100 gr olvasztott margarin
1 cs friss élesztő
6 ek. cukor
2 egész tojás
csipet só
A töltelékhez :
túró+tojássárga+cukor ízlés szerint
házi szilvalekvár
Az élesztőt kis langyos cukorozott tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk. Lisztezett szilikon lapon átgyúrjuk még, kis liszet vett még fel, épp hogy ne reagadjon. Letakarva kb fél órát hagyjuk kelni. Ezután nyújtjuk, töltjük, tetejét megkenjük tojással, majd langyos sütőbe téve közepes lángonkisütjük.
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval. Ha a só közvetlenül érintkezik az élesztővel, akkor gátolhatja a kelést. Egy kis tálba tejet melegítünk, majd belemorzsoljuk az...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: NehézA tojást a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd ezt is jól beledolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet, hozzáöntjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző este a kovász hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és a kemény tésztát egy fedeles dobozba vagy üvegbe tesszük. 8-10 órára egyenletesen meleg helyre tesszük. Például mikróba, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes