Hozzávalók:
10 dkg Glutenix foszlós kalács sütőkeverék
25 dkg Spar free from univerzális sütőkeverék
25 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
300 ml tej
100 gr olvasztott margarin
1 cs friss élesztő
6 ek. cukor
2 egész tojás
csipet só
A töltelékhez :
túró+tojássárga+cukor ízlés szerint
házi szilvalekvár
Az élesztőt kis langyos cukorozott tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk. Lisztezett szilikon lapon átgyúrjuk még, kis liszet vett még fel, épp hogy ne reagadjon. Letakarva kb fél órát hagyjuk kelni. Ezután nyújtjuk, töltjük, tetejét megkenjük tojással, majd langyos sütőbe téve közepes lángonkisütjük.
A tészta összetevőiből 15-20 perces dagasztással kelt tésztát készítünk, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport /fahéjat/ a tej hozzáadásával. A két gomb...
Elkészítési idő:Fél kg túrót, 1 margarint, kb.fél kg lisztet és 2 kiskanál sót összegyúrunk. Hidegre (esetleg 1 éjszakára hűtőbe) tesszük, utánna 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Kis pogácsaszaggatóva...
Elkészítési idő:A hozzávalókat robotgép dagasztóvillájával addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk (nem futtatjuk fel külön az élesztőt sem). Olvasztott margarinba mártott evőkanállal szaggatj...
Elkészítési idő: 30percAz élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat,bele reszeljük a citrom héját, sütőtököt...
Elkészítési idő: 3