A tészta
400 gr Réteslap
A töltelékhez
1 kg Tehéntúró
5 nagy Tojás (közepes)
300 gr Tejföl
2-3 dl Tej
1 csipetnyi Só
2 dl Szénsavas ásványvíz
A tepsi kenéshez
2 evőkanál Olaj
A tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk külön-külön tálban.
Robotgéppel a tojás fehérjét kemény habbá felverjük és lassan adagoljuk hozzá a tojássárgáját is.
Amikor készen vagyunk hozzáöntjük a tejfölt és a tehéntúrót is majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Végül megsózzuk, felöntjük a kimért tejjel, szénsavas ásványvízzel és újra összekeverjük.
A tepsi alját megolajozzuk.
Ezután sorakoztatjuk a réteslapokat. A tepsibe egy réteslapot beleteszünk majd szedőkanál segítségével a túrós töltelékből merítünk és rávisszük a réteslapra. Mindegyik lapra 1-2 szedőkanállal viszünk rá.
Megismételjük a műveletet a következő lapokon is. Újra megy a réteslap majd a töltelék. Mindaddig töltjük míg a réteslap és a töltelék el nem fogy.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. (50-60 percig).
http://www.joetvagyat.com/receptek/sos-turos-retes
Mivel mostanában elég málnánk és meggyünk van, a kevert sütik és gyümölcsös piskóták szezonjukat élik. Néha az ember már úgy érzi, elég az édességből (így van ez advent idején is)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 6 lyukú muffin formát papír kapszlival kibélelünk. (12 lyukú muffin sütőben is süthetjük, ez esetben kisebb muffinokat kapunk). A sütőporral e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű