A tészta
400 gr Réteslap
A töltelékhez
1 kg Tehéntúró
5 nagy Tojás (közepes)
300 gr Tejföl
2-3 dl Tej
1 csipetnyi Só
2 dl Szénsavas ásványvíz
A tepsi kenéshez
2 evőkanál Olaj
A tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk külön-külön tálban.
Robotgéppel a tojás fehérjét kemény habbá felverjük és lassan adagoljuk hozzá a tojássárgáját is.
Amikor készen vagyunk hozzáöntjük a tejfölt és a tehéntúrót is majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Végül megsózzuk, felöntjük a kimért tejjel, szénsavas ásványvízzel és újra összekeverjük.
A tepsi alját megolajozzuk.
Ezután sorakoztatjuk a réteslapokat. A tepsibe egy réteslapot beleteszünk majd szedőkanál segítségével a túrós töltelékből merítünk és rávisszük a réteslapra. Mindegyik lapra 1-2 szedőkanállal viszünk rá.
Megismételjük a műveletet a következő lapokon is. Újra megy a réteslap majd a töltelék. Mindaddig töltjük míg a réteslap és a töltelék el nem fogy.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. (50-60 percig).
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. A 1 dl langyos tejbe teszünk egy-kettő csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést “fészket” teszünk és bele öntjük a cukros langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKukoricadara és a chili megy a vízbe, kiöntöd valami formába, pl. tepsibe, hagyod megszilárdulni, csíkokra vágod és mehet a sütőbe. Vagy olajban is lehet, de ahhoz nekem nem volt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a Ramát, a 2 db tojássárgát, az 1 ek. tejfölt és az 1 dkg élesztőt szétmorzsoljuk. Egy kevés sót adunk hozzá és összegyúrjuk. Lépés 2 Kétszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű