A tészta
400 gr Réteslap
A töltelékhez
1 kg Tehéntúró
5 nagy Tojás (közepes)
300 gr Tejföl
2-3 dl Tej
1 csipetnyi Só
2 dl Szénsavas ásványvíz
A tepsi kenéshez
2 evőkanál Olaj
A tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk külön-külön tálban.
Robotgéppel a tojás fehérjét kemény habbá felverjük és lassan adagoljuk hozzá a tojássárgáját is.
Amikor készen vagyunk hozzáöntjük a tejfölt és a tehéntúrót is majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Végül megsózzuk, felöntjük a kimért tejjel, szénsavas ásványvízzel és újra összekeverjük.
A tepsi alját megolajozzuk.
Ezután sorakoztatjuk a réteslapokat. A tepsibe egy réteslapot beleteszünk majd szedőkanál segítségével a túrós töltelékből merítünk és rávisszük a réteslapra. Mindegyik lapra 1-2 szedőkanállal viszünk rá.
Megismételjük a műveletet a következő lapokon is. Újra megy a réteslap majd a töltelék. Mindaddig töltjük míg a réteslap és a töltelék el nem fogy.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. (50-60 percig).
Krumpli rétes Eta módra 1,5 kiló krumpli már tiszta suly 2 kk só Víz 35 dkg finom liszt 1 deci tej 1,5 deci olaj 5 dkg búza dara A meghámozott, kockákra vágott krumplit meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMiután kiszaggattuk 1 órát a tepsiben hagyni majd 200 C fokon kb. 15 percig sütni!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: 20'+ 1 éjszaka Nehézség: Könnyű