50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben
A vajat a cukorral egy tálban összedolgozzuk. A tejfölt, a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, robotgéppel összedolgozzuk. Amikor már krémes állagúvá vált hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a vajat és a kakaóport. Összedolgozzuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A cukrot, a rumot és a mascarponét simára k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű