menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt, tojás, szódavíz (amennyit felvesz), kevés só, kevés étolaj

Elkészítés:


A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, szódavizet és tovább keverjük, míg homogén, csomómentes nem lesz. Minimális olajat teszünk a masszába, ezt is elkeverjük.
Olajjal vagy zsírral kikent serpenyőben megsütjük, ízlés szerint tálaljuk.

Arányok: 1 tojáshoz 8 ek liszt. 1 ek liszt 1db palacsinta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Halloween palacsinta (paleo)
Halloween palacsinta (paleo)

A hozzávalókat egyneműre keverjük. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és kisméretű, vastagabb palacsintákat sütünk benne. Sütőlapáttal lehet óvatosan megfordítani. Melegen tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Proteinporos amerikai palacsinta (diétás)
Proteinporos amerikai palacsinta (diétás)

Hozzávalókat összekeverem, serpenyőben kisütöm.(vagy gofri sütőben) 1 evőkanál =1 palacsinta Opcionális ízesítes: fahéj, vanília aroma, kakaópor, citrom reszelek.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A 240 g rizst megmossuk, és forró, lobogó vízben félpuhára főzük. A rizst leszűrjük, majd leöblítjük. Ezután 30 g vajat, 4 dl tejet felmelegítünk és 80 g porcukorral és vaníliával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk