4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
1. A lisztet és a sót keverőtálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk (A), majd apránként hozzáöntjük a tejet (B), és kézi vagy elektromos habverővel simára-c...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihent Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. 2. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, és puhára főzzük a cukorral és a tejjel. Ha nem elég hozzá a tej, akkor főzés közben pótoljuk.Még melegen bele keverjük a margarint, hogy el olvadjon benne. Ha k...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót, majd kikeverjük a vajjal. Összedolgozzuk a zabpehellyel, a rummal és a feketekávéval, majd egy napig állni hagyjuk. A masszá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű