4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól eldolgozzuk, nyújtjuk,a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és köménymaggal (aki szereti), előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. Gyors,fino...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlemezre rakjuk A tojásfehérjét a cukorral te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót az olvasztott vaj kivételével. Összekeverjük, az olvasztott vajat is hozzáadjuk, egyneművé keverjük. Sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű