Családireceptkönyv.hu

Diós kosár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztája:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojás sárgája

Töltelék:
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár. (Én itt nem a töltelékbe teszek lekvárt, hanem a kosárkák aljába rakok egy kiskanállal, és arra jön a töltelék, így nagyon jó gyenge lesz)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjük és hozzáadjuk fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a barack lekvárt. A kosárkákat ezzel a masszával, háromnegyedig töltjük meg. A tetejére lehet egy kis darabos diót beleszúrni és úgy megsütni. Ebből az adagból nekem 51 db lett a kisebb formákkal!

Diós kosár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Georgina
Indiáner fánk
Indiáner fánk

Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját a vízzel elkeverjük, és a liszt 1/4-ed részével sima péppé keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A sárgás péphez ad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Panettone
Panettone

A tészta hozzávalóit be a gépbe és "sweet" funkción megsütjük. :) FIGYELEM! Ha gépben sütöd, vedd a FELÉRE a mennyiségeket, különben kifolyik a bödönből!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spekulatius keksz karácsonyra
Spekulatius keksz karácsonyra

A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel, a cukorral, a sóval. Add hozzá a tojásokat, a vajat és a tejet. Alaposan gyúrd össze, és mehet a hűtőbe egy éjszakára. A sütőt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mindent bele túrós
Mindent bele túrós

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk