Tésztája:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
Töltelék:
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja, rum, vagy aroma ízlés szerint,
4 tojás fehérje,
egy kanál barack lekvár. (Én itt nem a töltelékbe teszek lekvárt, hanem a kosárkák aljába rakok egy kiskanállal, és arra jön a töltelék, így nagyon jó gyenge lesz)
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjük és hozzáadjuk fakanállal a diót, porcukrot, rumot, citromhéjat és a barack lekvárt. A kosárkákat ezzel a masszával, háromnegyedig töltjük meg. A tetejére lehet egy kis darabos diót beleszúrni és úgy megsütni. Ebből az adagból nekem 51 db lett a kisebb formákkal!
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brownie réteghez Egy nagy tálba szórjuk a cukrot, a sót és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és simára keverjük. Egyesével a keveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverem. Nem kell külön felverni a fehérjét, majd hozzáadom a meleg vizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű