menu

Családireceptkönyv.hu

Epres sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alaphoz:

35 dkg Győri Zabfalatok
15 dkg vaj
1-2 ek tej
Hozzávalók töltelékhez:

40 dkg ricotta (v. krémes túró)
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
15 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
50 dkg eper
15 gramm porzselatin + 1 dl víz

Elkészítés:


A zabfalatot daráljuk le (v. morzsoljuk össze), majd öntsük hozzá a felforrósított vajat, a tejet és keverjük össze. (ha túl száraz lenne, akkor még apránként adjunk hozzá tejet)

Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük, és egyenletesen nyomkodjuk bele a kekszet.

Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy teljesen megdermedjen.
Egy tálba tegyük bele a ricottát, (v. a krémes túrót) a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és levet, majd alaposan keverjük össze.

Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, adjuk hozzá a kristálycukrot, és pár perc alatt főzzük puhára.

Ezután turmixoljuk le, és egy szitán szűrjük át, hűtsük ki egészen, majd öntsük hozzá a ricottás keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a porzselatint, keverjük simára, és hűtsük ki. (addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és kihűl)

Ezután öntsük az epres krémhez a kihűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a krémhez.

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután a papírral együtt tegyük vissza a tortaformába, majd egyenletesen öntsük rá az epres-ricottás krémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Epres sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Piskota tórta
Piskota tórta

1, ) A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliával, lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Tojás krém
Tojás krém

A tojások sárgáját a lisztel és tejel össze keverjük ,gőz főlőt pépet készítünk belőle.A vajat habosra turmixoljuk a porcukorral és bele kanalazzuk a kihűlt pépet.Nagyon finom kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Gyyümölcstorta formában 160 fokon megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mikrós csokoládétorta
Mikrós csokoládétorta

GASZTROMikróban készíthető csokoládé torta Ha létezik olyan mennyei finomság, ami valóban expressz üzemmódban elkészíthető, akkor ez az. Ne fogd vissza magad, mentsd el jól a rece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk