Korpusz:
50 g füge - 30 percig áztatni
30 g aszalt meggy - 30 percig áztatni
120 g őrölt mandula
1 kanál kókuszcukor - én mézet tettem
csipet só
fahéj
Krém:
350 g kesu - 2 órát áztatni
50 g kókusz olaj
1 banán
3 kanál chia mag
2 kanál agavé
1 kanál citromlé
Korpusz elkészitése:
A fügét és a meggyet aprítóban pépesre aprítani, majd hozzákeverni a többi alapanyagot. Tortaformát kikenni kókuszolajjal és belenyomkodni, mehet a fagyasztóba 15 percre.
Krém elkészítése:
Kesut aprítani, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tiszta krémesre keverjük. A chia magot a végen keverjük hozzá.
Rákenjük a korpuszra, ismét 15 percre a fagyasztóba vele, addig felolvasztjuk a fagyasztott gyümölcseinket. Picit hagyjuk kihűlni es rákanalazzuk a krémre . Én meg vissza tettem a hűtőbe, mert lehűlve az igazi.
A tojásfehérjét a csipet sóval kezdjük el verni, míg habos lesz. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, folytonosan verve, míg kemény és fényes habunk lesz. A végén hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kakaós készül, akkor a lisztből annyi evőkanálnyit cserélek ugyanannyi evőkanálnyi holland kakaóporra, amennyi tojásos tésztát használok. És akkor mostanában löttyintek még hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️Az alaphoz a kekszet egy aprítóban vagy egy sodrófával összemorzsoljuk és az olvasztott vajjal összedolgozzuk. ◾️Egy 18-20 cm-s tortaforma aljába egyengetjük a kekszes réteget é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű