Korpusz:
50 g füge - 30 percig áztatni
30 g aszalt meggy - 30 percig áztatni
120 g őrölt mandula
1 kanál kókuszcukor - én mézet tettem
csipet só
fahéj
Krém:
350 g kesu - 2 órát áztatni
50 g kókusz olaj
1 banán
3 kanál chia mag
2 kanál agavé
1 kanál citromlé
Korpusz elkészitése:
A fügét és a meggyet aprítóban pépesre aprítani, majd hozzákeverni a többi alapanyagot. Tortaformát kikenni kókuszolajjal és belenyomkodni, mehet a fagyasztóba 15 percre.
Krém elkészítése:
Kesut aprítani, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tiszta krémesre keverjük. A chia magot a végen keverjük hozzá.
Rákenjük a korpuszra, ismét 15 percre a fagyasztóba vele, addig felolvasztjuk a fagyasztott gyümölcseinket. Picit hagyjuk kihűlni es rákanalazzuk a krémre . Én meg vissza tettem a hűtőbe, mert lehűlve az igazi.
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTojásokat szét választom a fehérét elkezdem kihabosítani és közben hozzá adagolom a 180 gramm cukrot. A sárgáját külön felverem egy tálban míg habos nem lesz ezt is géppel. A fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű