26 cm-es kapcsos forma,alja nélkül.
9 tojás
180 gramm cukor
225 gramm liszt
Tojásokat szét választom a fehérét elkezdem kihabosítani és közben hozzá adagolom a 180 gramm cukrot. A sárgáját külön felverem egy tálban míg habos nem lesz ezt is géppel. A fehérjéhez keverem a sárgáját és utána beleszitálom a lisztet. A forma alá sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütöm kb 35.perc. félidőben résnyire kinyitom a sütőajtaját a gőz miatt./hurkapálca/ A megsült piskótát kiveszem és átfordítom egy másik tepsire de a papírt nem veszem le róla hagyom az egészet kihűlni.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd két folpackréteg között kinyújtottam. Óvatosan belesimítottam a mini piteformákba, a nyújtófát a tetején végiggörgetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Kávét rumaromával összekeverjük.Babapiskótákat megmártogatjuk a rumaromás kávéban.A forma alját kirakjuk babapiskótával,hogy ne...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű tojásokat szét választjuk. A cukrot megfelezzük.Felét ide,felét oda. Krémesre,szinte fehéredésig verjük a tojássárgájákat.Mindig ezzel kezdjük,mert,ha fordítv...
Elkészítési idő: 1,10perc Nehézség: Közepes