Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokitorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK a 16 szeletes tortához (az alap)

1 ¼ csésze mandula liszt
¼ csésze kakaó por
¼ csésze diétás édesítőszer
3 ek vaj, olvasztva

TÖLTELÉK:

17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva
1 ek vaj
70 dkg krémsajt, felpuhítva
½ csésze diétás édesítőszer
1 tk vanília kivonat
3 nagy tojás, szoba-hőmérsékletű
¼ csésze kakaópor
1/3 csésze tejszín, szoba-hőmérsékletű
2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához

BEVONAT:

¾ csésze tejszínhab
1/3 csésze édesítőszer
9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva
½ tk vanília kivonat

Elkészítés:


TORTAALAP:

1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.

2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.

TÖLTELÉK:

3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.

4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.

5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.

6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd rá a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.

7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

BEVONAT:

8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.

9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eszterházy torta 1.
Eszterházy torta 1.

A tésztához a fehérjékből cukorral kemény habot verünk beleforgatjuk a fahéjas lisztet majd a darált diót. A tésztát 4 részre osztjuk és külön - külön megsütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő: kép nem jó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sarlotka /orosz almatorta/
sarlotka /orosz almatorta/

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magas piskóta
Magas piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cseresznyés karamellás sajttorta
Cseresznyés karamellás sajttorta

Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük majd elkeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. A kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. A csereszn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk