HOZZÁVALÓK a 16 szeletes tortához (az alap)
1 ¼ csésze mandula liszt
¼ csésze kakaó por
¼ csésze diétás édesítőszer
3 ek vaj, olvasztva
TÖLTELÉK:
17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva
1 ek vaj
70 dkg krémsajt, felpuhítva
½ csésze diétás édesítőszer
1 tk vanília kivonat
3 nagy tojás, szoba-hőmérsékletű
¼ csésze kakaópor
1/3 csésze tejszín, szoba-hőmérsékletű
2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához
BEVONAT:
¾ csésze tejszínhab
1/3 csésze édesítőszer
9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva
½ tk vanília kivonat
TORTAALAP:
1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.
2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.
TÖLTELÉK:
3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.
4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.
5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.
6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd rá a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.
7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.
BEVONAT:
8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.
9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be.
JÓ ÉTVÁGYAT!
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal. A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és a puha margarint kezdjük el habosr...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük. Sülési idő kb 60 perc Kihűtjük Elkészítjük a vanília krémet Töltjük a tortát,vajas krémmel átkenjük a burkolás előtt
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: Nehéz♥ SÁRGAKRÉM 500 ml tej, 200 g kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 50 g búza finomliszt, 4 tojás sárgája A tojások sárgáját a cukorral, liszttel és vanília aromával...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót összekavarom a citromlével. Beáztatom a zselatint hideg vízbe. A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom. Felverem a tejszínhabot jó keményre. Leszűröm a zsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű