2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A vajat felolvasztottam. Közben a tojást elkevertem az eritrittel, majd hozzáadtam az összes hozzávalót. Kanállal összekevertem, összeállt egy nagy gombóccá, amiből kis gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. Ehhez a vajat a cukorral, a kókusszal és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. 2. Én nem szoktam párolni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg és keverjük össze egy kevés cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű