2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral.Egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat,majd a vaníliacukrot.Végül belekeverjük a lisztet!Csillagcsöves nyomózsákkal halmokat nyomu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...
Elkészítési idő: 15 -15 Nehézség: KönnyűElőször is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű