2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1cm vastagságúra. 200 fokon 10percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük vékonyan update barack dzsemmel vagy más cukormentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőnket előmelegítjük kb. 175 Celsius fokra. - Az almákat megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. - A kókuszolajat melegíteni kezdjük az édesítésként használt cukorral, mézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű