Kókuszos tészta:
5 dbtojásfehérje
150 gkókuszreszelék
150 gkristálycukor
2 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Diós tészta:
100 gdarált dió
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálrétesliszt
3 ev. kanálkakaó
5 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
Krém:
400 mltej
1 csomagvaníliacukor
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliapuding
10 dbtojás sárgája
250 gvaj
150 gmascarpone
csokoládé díszítéshez
Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a kókuszt és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 15 percig sütjük 150 fokon.
Amíg a kókuszos tészta sül, elkésztjük a diós tésztát. A diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a diós keveréket. Szinén 15 percig sütjük 180 fokon.
Elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kristálycukrot, végül belekeverjük a pudingport. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Ezután egyenként, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, végül a kihűlt krémet is beledolgozzuk. Robotgéppel sima krémes állagúvá dolgozzuk, majd a ¾-ét rákanalazzuk a kókuszos tésztára és letakarjuk a diós tésztával. A maradék krémmel megkenjük a diós tésztát.
A tetejét csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Linzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, majd hűtőbe teszem 2 órára. A Ricottát a cukorral jól kikeverem, és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőb...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. 3. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük.. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes