Tészta
35dkg liszt, 25dkg vaj, 15 dkg darált dió, 15 dkg p cukor, 2 ek kakaó.
Krém
7 dl tej, 3 cs van puding, 20dkg p cukor, 20dkg vaj, mandula aroma
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, tűzről levéve folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk az első rész tésztát (a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük).
Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel.
A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl! Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.
A vajat/margarint a porcukorral jól kikavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mandula aromát is, majd megtöltjük a kihűlt lapokat.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük. Másnapra megpuhul.
1. Elkeverjük a lisztet a sóval majd a tojással, lassan hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és vajazott serpenyőben kisütjük 2. cukorral megszórva tálalják
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük. A kihűlt burgonyához hozzádjuk a lisztet és a sót (nem kell hozzá sem tojás, sem zsiradék!), maj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a csokival vízgőz felett/mikróban felolvasztjuk. Egy edényben a cukrot habosra verjük a tojásokkal. Ha felolvadt a csoki és a vaj szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű