20 - 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek.rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej
máz:
5 ek. kakaó
5 ek. cukor
kis víz
kis margarin
A gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, golyókat formázunk.
A kakaót,cukrot , vizet megolvasztjuk, simára keverjük a margarinnal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Keverd össze a hozzávalókat, és főzd össze alacsony lángon, folyamatos kevergetéssel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA túrót szűrőn áttörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval. és 20 percig pihentetjük. Gombócokat formázunk és 160-170 fokos olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt (légkeveréses: 180 fok). Egy nagyobb lábosban, lassú tűzön olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Keverd össze egy tálban a cukrot és a lisztet, majd add a vaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű