20 - 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek.rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej
máz:
5 ek. kakaó
5 ek. cukor
kis víz
kis margarin
A gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, golyókat formázunk.
A kakaót,cukrot , vizet megolvasztjuk, simára keverjük a margarinnal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet egy késes robotgépbe tördeljük, finomra őröljük, hozzáadjuk az olvasztot vajat, és tovább mixeljük, míg nedves homok állaga lesz. Egy sütőpapírral bélelt 23 centis kapcso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem, besózom és félrerakom. A többi hozzávalót összekeverem, majd az enyhét kinyokodott cukkinit is hozzáteszem. Doboztformában 180 fokon kb 6...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű