20 - 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek.rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej
máz:
5 ek. kakaó
5 ek. cukor
kis víz
kis margarin
A gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, golyókat formázunk.
A kakaót,cukrot , vizet megolvasztjuk, simára keverjük a margarinnal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
A gesztenyéket beáztattam egy éjszakára vízbe. A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne. Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vaj és a csoki kivételével mindent egy lábasba teszek, simára keverem.Felteszem melegíteni ha eléri a megfelelő hőmérsékletet hozzáteszem a vajat ,hagyom felolvadni és jól összek...
Elkészítési idő: 15-20 Nehézség: Könnyű3-4 lapot egy deszkára helyezek, szépen ossze fogom és egy recés késsel szépen végig húyok rajta hosszába majd keresztbe 4 részre vágom,,,csak szépen húzom a kést így nem tornek a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes