menu

Családireceptkönyv.hu

42.Gesztenyegolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 - 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek.rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej

máz:
5 ek. kakaó
5 ek. cukor
kis víz
kis margarin

Elkészítés:


A gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, golyókat formázunk.
A kakaót,cukrot , vizet megolvasztjuk, simára keverjük a margarinnal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük.
Dermedésig hűtőbe tesszük.

42.Gesztenyegolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Begezi
Fahéjas-Pekándiós Babka
Fahéjas-Pekándiós Babka

A tejbe beleverjük a 2 tk cukrot és a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, eldolgozzuk benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anett
Túrófánk
Túrófánk

1. Túrót villával eltördeljük, majd hozzávalókkal elkeverjük 2. Forró olajban púpozott teáskanálnyi adagokat megsütjük aranybarnára

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Cheesecake brownie
Cheesecake brownie

A sütőt 160 fokra előmelegítettem és a tepsit sütőpapírral kibéleltem. A csokoládét egy nagyobb fém tálba tördeltem és vajjal együtt vízgőz felett megolvasztottam. Ügyeljünk rá, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyümölcsös kosárkák
Gyümölcsös kosárkák

Pár mozdulattal a gép összedolgozta a tésztát, aztán kézzel egyneművé gyúrtam és beraktam a hűtőbe pihenni. Fél-egyóra múlva 7 felé osztottam, és lisztezett felületen kör alakúra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk