Hozzávalók az alaphoz:
300 g keksz (győri édes)
100 g vaj
1 nagy evőkanál nutella
1 nagy evőkanál mogyorókrém (elhagyható)
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
300 g nutella
50 g porcukor
1 evőkanál rum (kötelező)
A tetejére:
100 g törökmogyoró
A kekszet összetördeljük és késes aprítóba kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.
Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.
A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.
Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.
1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
A magokat és a csokit ledaráljuk, maradhat benne itt-ott kicsit darabosabb. A tojásfehérjét a sóval felverjük. A sárgáját a ukoral és a pua vajja kikeverjük, majd hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: kd 1 óra Nehézség: Könnyű1. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor már egészen kifehéredett a massza hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A citromot alaposan mossuk meg és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól összekeverjük, közepes lángon kisütjük. A tésztát középen elvágjuk, lekvárral bekenem a tésztát, majd kívülrő szintén bevonjuk. A tortaszeleteket porcukorba f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A piskótához a a tojásokat kettéválasztjuk. majd a fehérjéből kemény habot verünk, aztán lassan mindent adagolunk hozzá. Majd három lapot sütünk belőle! A krémhez az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű