Hozzávalók az alaphoz:
300 g keksz (győri édes)
100 g vaj
1 nagy evőkanál nutella
1 nagy evőkanál mogyorókrém (elhagyható)
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
300 g nutella
50 g porcukor
1 evőkanál rum (kötelező)
A tetejére:
100 g törökmogyoró
A kekszet összetördeljük és késes aprítóba kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.
Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.
A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.
Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.
1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
1. A krémmel kezdjük, mert hűlnie kell. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd kevergetve 2 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, de a...
Elkészítési idő: 47 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát. A tejben felolvasztjuk a margarint és hozzáadjuk a kekszes keverékhez.Jól összedolgozzuk, majd egy kapcsos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű