50 dkg liszt
16 dkg zsír
1 dl zsíros tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
lekvár
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva. Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
1. A tésztához tálba tesszük a lisztet. Mélyedést vájunk a közepébe és felfuttatjuk benne a kis langyos tejjel és egy kiskanál cukorral elmorzsolt élesztőt. 2. Hozzáadjuk a tojást...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűRétestésztát dolgozunk ki réteslisztből, tojássárgájából, sóból, élesztőből és tejből. Vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük margarin és porcukor keverékével. Felsodorjuk és 3-4 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból egy-egy kakaós piskótát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMeghántom a rebarbarát és 1 cm darabokra vágom. 2 bögre cukrot a tojások sárgáját az olajat,tejet (vagy ásványvizet) jól kikavarom ezután hozzáadom a lisztet és sütőport.Tálcába t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű