50 dkg liszt
16 dkg zsír
1 dl zsíros tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
lekvár
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva. Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20 *30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zabpelyhet , a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük, tepsibe tesszük, és 10-1...
Elkészítési idő: 40 percA túrót egy tálba rakjuk, hozzáadunk mindent, kivéve a zabpelyhet, majd botmixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, kanállal elkeverjük, majd 20-30percig pihentetjük. Gom...
Elkészítési idő:Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk egy kis forró vízbe: így egyrészt lejön róluk a sok felesleges cukor és olaj, meg kezelőanyag, másrészt megdagadnak. A zabpelyhet összekeverjük a...
Elkészítési idő: