Családireceptkönyv.hu

Habos Raffaello szelet,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:


Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.

Habos Raffaello szelet,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsdarálós sütemény – liszt érzékenyeknek
Húsdarálós sütemény – liszt érzékenyeknek

A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Csokis keksz
Csokis keksz

A csokit apróra törjük és összekeverjük a dióval, liszttel és a sütőporral. A margarint habosra keverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a lisztes keveréket és a 2 egész tojást. Összeke...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és dat
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és dat

A datolyát kimagozzuk. Egy párolóedénybe tesszük, és vízgőz fölött, kb. 20 perc alatt felgőzöljük, hogy teljesen krémes, puha legyen. A puha datolyát egy nagy keverőtálba tesszük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pite
Túrós pite

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk két részre. Az egyiket kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe rakjuk. A töltelék elkészítése: A túrót összetörjük (én vil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk