50 gramm Nature Cookta Kókuszliszt,
20 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
20 gramm Nature Cookta Gesztenyeliszt,
50 gramm Nature Cookta Holland Kakaó,
110 gramm kókuszkrém,
20 gramm Nature Cookta VCO Kókuszolaj,
210 gramm aprított főtt cékla,
110 gramm víz,
10 gramm zselatin por,
ízlés szerint Nature Cookta Nyírfacukor, xilit,
5 gramm Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna + 1-2 teáskanálnyi bio citrom leve.
A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel, édesítjük ízlés szerint. A kókuszlisztet, tápióka keményítőt, gesztenyelisztet, kakaóport egy tálba mérjük, csomómentesre keverjük, tetejére szórjuk a szódabikarbónát amit a citrom levével kipezsegtetünk. A folyékony céklás masszát is ráöntjük, összekeverjük, tetszés szerinti szilikonos formá(k)ba kanalazzuk. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig.
Kakaópor édes karobporra cserélhető, így külön édesítés (xilit, eritrit) egyáltalán nem szükséges.
A tésztához a margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük,a mézet a tejet hozzáadjuk,ezután a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben...
Elkészítési idő:Elkészítjük a piskótát. 180 fokon. A pudingot leírás szerint elkészítjük,ha kihűlt simára keverjük a vajjal. Csokiszószhoz a cukrot,vizet felforraljuk ,bele kakaó,csoki,rum,tej,...
Elkészítési idő:Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikever...
Elkészítési idő: