40 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 csomag vanília cukor
12 dkg kristálycukor
5 dl tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citrom héjjal. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keménnyé vert habját.
Nem kell állnia a tésztának, már azonnal süthetjük is a gofri sütőnkben.
Lekvárral, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel tálaljuk.
Felhasználói fénykép.
Elkészítés A liszt és a szódabikarbóna kivételével az összes hozzávalót gőz fölött összefőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk az átszitált lisztet és a belekevert szódabikarbónát...
Elkészítési idő:A kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és...
Elkészítési idő:A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...
Elkészítési idő: