40 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 csomag vanília cukor
12 dkg kristálycukor
5 dl tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citrom héjjal. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keménnyé vert habját.
Nem kell állnia a tésztának, már azonnal süthetjük is a gofri sütőnkben.
Lekvárral, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel tálaljuk.
Felhasználói fénykép.
A száraz alapanyagokat összekeverjük. Elmorzsoljuk velük a vajat/margarint . A könnyebb gyúrhatóságért és teltebb ízhatásért hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóiból a szokásos módon 2 piskótalapot készítünk. A töltelékhez a tejszínt felverjük, a túrót összekeverjük a citromlével, héjával, vaníliás cukorral é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingot 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is ugyanígy járunk el. A vaníliás és a csokis pudingot, miközben hűlnek,...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű