51 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 cs van. cukor, 2 tojás, 3 ek kakaó
A hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaót. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, majd fél cm vastagra nyújtjuk és sütjük.
A nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű