60 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma ízlés szerint
kb. 4 dl tej
a krémhez:
20 dkg vaj
30 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 – 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.
Aki kevésbé édesen szereti az csökkentse a krémben a porcukor mennyiségét.
A tojásfehérjéket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre verjük. Beleszitáljuk a a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal elkeverjük. Ízesíthetjük most v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt! A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét cipóra osztjuk. Felébe a kakaóport bele gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük,folpacba csomagolva. Az első világos cipót két részre osztjuk ,2 mm-re kinyújtjuk. A kakaósat is k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze egy tálban a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót, majd külön a túrót, a joghurtot, a tojást és az olajat. Keverd össze a két tál tartalmát, majd óvatosan forgasd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű