40 dkg liszt, 1 Rama, 15 dkg sajt (rokfort), 1 tojás sárgája, 1 dl tej, 2 dkg élesztő,2 mokkás kanál só,
A tészta kenéséhez tojás + reszelt sajt (trappista)
A hozzávalókat összegyúrni és hűtőben pihentetni kb fél órát.
4-5 bucit készíteni és egyenként kinyújtani, amilyen vékonyra csak lehet. Meg kell kenni tojással, rászórni reszelt sajtot és rádlival rombusz alakokat formálni. Előmelegített sütőben pár perc alatt megsütni. Kivenni a sütőből, hagyni kihűlni, aztán a rombuszok mentén szépen lehet tördelni.
A tepsibe sütőfóliát teszünk, a fólián kinyújtjuk, amilyen vékonyra tudom, a tésztával együtt visszarakom a tepsibe.
1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverem és a tepsi aljába nyomkodom. A pudingot megfőzöm, kicsit kihűtöm és hozzákeverem a margarint. A krém felét ráteszem az alapra. Ezután a rumba áztat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd az előbbiekhez adjuk a bögre tejjel együtt. Az egészet jól...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Könnyű