1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne.
A 200 ml tejben elkeverjük a vanillincukrot és a vanília aromát. A ribizlit megmossuk. A Házi krémes krémport a 800 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát egy órára áztassuk be a rumba. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval. Kettőbe vesszük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Almát lereszeljük, kinyomkodjuk. Tepsit kivajazzuk és morzsázzuk. Tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet, a tejfölt, a tojást és a sót hólyagosra eldolgozzuk. A zsírt a 4 csapott ek. liszttel habosra elkeverjük. Rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű