30 dkg liszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
10-15 dkg cukor
2 tojás sárgjája
2 kanál tej
A töltelék:
12 dkg liszt
3 egész tojás
4 dl tejföl
15 dkg cukor
10 dkg mazsola vagy azsalt vagdalt gyümölcs
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Tálaláskor porcukrot szórunk rá.
1. A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel összedolgozzuk és folpackba csomagolva fél-1 órára hűtőbe tesszük. 2. Lisztezett munkalapon 8 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. ( Én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a porcukorral, darált keksszel össze dolgozni,majd egy kisebb tepsi aljára szétnyomkodni. Krém:3 cs vaníliás puding,9 dl tej,18 csapott evőkanál cukor,ezt felfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk (BL55 sima liszt) és hozzáadjuk a vajat, a zsírt, porcukrot, élesztőt és a tejjel elkevert három tojássárgáját. Elkeverjük és kézzel eldolgozzuk. Jól összegy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy tálba beleöntöm a lisztet, tojássárgáját, sót, margarint és a porcukrot, ezt alaposan összegyúrom. A tejet mikróban felmelegítem beleteszem a cukrot és az élesztőt, letaka...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes