Családireceptkönyv.hu

Habors-almás-mákos lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
• 25 dkg liszt
• 0,5 csomag sütőpor
• 12,5 dk Rama margarin
• 2 darab tojássárgája
• 5 dkg porcukor
• 1 evőkanál tejföl
Tepsi kikenéséhez
• Rama
• liszt
Töltelék
• 25 dkg őrölt mák
• 5 darab alma (közepes)
• kb. 60 dkg
• 20 dkg porcukor
• 3 evőkanál sárgabarackíz
Tetejére
• 3 darab tojásfehérje (lehet több is)
• 20 dkg kristálycukor
• 2-3 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítés:


A tojássárgákat leválasztjuk a fehérjétől. Az almát megmossuk majd a mákra reszeljük.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával a porcukorral és annyi tejföllel amennyit felvesz rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva a hűtőbe 2 órát pihentetjük. Kikent lisztezett tepsibe kb. 30x25ös tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőbe közepesnél kicsit kiesebb lánggal (170 fok légkeveréses, gázos sütőbe 155 fok) Félig megsütjük kb. 10 perc.
A mákot a tálba szórjuk a megmosott almát ráreszeljük majd a porcukorral és a barackízzel összekeverjük. Egyenletesen a tésztára halmozzuk majd kb. 15percre a sütőbe rakjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre.
A zsemlemorzsát a mákos lepényre szórjuk, a cukros habot rásimítjuk a sütőbe visszatoljuk, kb. 20 percre kis lángra vesszük, 60-70 fok szárítjuk, fontos a hab szép fehér maradjon. Forró vízbe mártott késsel szeljük.

Habors-almás-mákos lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hajtogatott túrós pogácsa
Hajtogatott túrós pogácsa

Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsolni a margarinnal, majd a túróval, bele a só, tojás élesztő, és annyi tejföl, hogy ne ragadós, de nyújtható tésztát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos dióhabos csiga (Bmintbalázs)
Kókuszos dióhabos csiga (Bmintbalázs)

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát. (gyorsan dolgozzunk vele, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ötlapos
Ötlapos

Tésztát összedolgozni és tepsi hátán 5 lapot sütni krémet felfőzni,hűteni és megtölteni a lapokat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Placinta cu mere si blat cu unt
Placinta cu mere si blat cu unt

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk