4 tojás sárgáját habosra keverünk, 15 dkg cukorral, hozzáadunk 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 4 tojás habját.
Töltelék: 25 dkg darált dió, 1,5 dl rum, 15 dkg porcukor, összekeverjük, és a tésztára kenjük.
Krém: 4 tojás, 6 k. porcukor, 1 k. kakaó, gőz felett keményre verjük. Ha kihűlt 25 dkg margarint adunk hozzá és ezt kenjük a diós töltelékre. Tetejére tortadarával megszórjuk.
Tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSütés: előmelegített sütőben 170 c fokon 12 percig A csokoládét lereszelem, Minden hozzávalót összegyúrok a reszelt csokit is. 1 napig hűtőben pihentetem a tésztát folpackban he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A nedves hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a szódabikarbónás kakaós lisztet. Alaposan összedolgoztam a tésztát és egy kinyomózsákba töltöttem. Lehet egy zacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz