40dkg sajt (ebből 20dkg füstölt), 40dkg lágy (apró szemű) zabpehely, 10dkg zabpehelyliszt, 2 kanál ételízesítő, 1tk só, 1tk szódabikarbóna, 2ek csípős paprika, 2ek egész kömény, 4db M-es tojás, 4ek kefir vagy joghurt esetleg tejföl (ami épp van a hűtőben)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kétfelé osztva és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb ½ órára. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak lehet, hogy jó ropogós falatkáink legyenek. Derelyevágóval kb 10x2 cm-es csíkokat vágunk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük majd 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kicsit puhább tésztát szeretnél, akkor elég a 10 perc, roppanós, pirult falatkákhoz viszont kell a 15 perc sütési idő.
A lisztet a sóval összekeverem. Szobahőmérsékleten megolvasztom a vajféléket, a sós liszt között elmorzsolom, majd sorban belepakolom a többi hozzávalót és összegyúrom. Itt még nek...
Elkészítési idő: sok Nehézség: KözepesA lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesa hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű