menu

Családireceptkönyv.hu

Roppanós, fűszeres zabfalatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40dkg sajt (ebből 20dkg füstölt), 40dkg lágy (apró szemű) zabpehely, 10dkg zabpehelyliszt, 2 kanál ételízesítő, 1tk só, 1tk szódabikarbóna, 2ek csípős paprika, 2ek egész kömény, 4db M-es tojás, 4ek kefir vagy joghurt esetleg tejföl (ami épp van a hűtőben)

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kétfelé osztva és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb ½ órára. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak lehet, hogy jó ropogós falatkáink legyenek. Derelyevágóval kb 10x2 cm-es csíkokat vágunk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük majd 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kicsit puhább tésztát szeretnél, akkor elég a 10 perc, roppanós, pirult falatkákhoz viszont kell a 15 perc sütési idő.

Roppanós, fűszeres zabfalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Leveles pogácsa (tökmagos és sajtos)
Leveles pogácsa (tökmagos és sajtos)

Kimérjük és átszitáljuk a lisztet. Belekeverjük a sót. Kimérjük a vajat és összemorzsoljuk a liszttel. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A vajas liszt közep...

Elkészítési idő: kb. 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos korong
Sajtos korong

Remek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk