menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tök kaporszósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db zsemle (szikkadt)
200 ml 2,8%-os tej
1.5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál étolaj
600 g sertés darált hús (sovány)
1 teáskanál só
bors - fekete (tört)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kg főzőtök
A tök alá
150 ml víz
A kaporszószhoz
30 g kapor (friss)
200 g tejföl (20%-os)
25 g búzaliszt (BL55)
50 g vaj
0.5 db vöröshagyma
300 ml alaplé - zöldség
1 csapott mokkáskanál só
1 evőkanál almaecet
2 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


A szikkadt zsemlét tejben beáztatjuk.

A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

A zsemlét jól kinyomkodjuk, és egy nagyobb tálba tesszük.

Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléhez a darált húst, és a pirított hagymákat.

Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy tojást, és összegyúrjuk alaposan.

A tököt félbevágjuk, és a közepét egy evőkanállal kikaparjuk.

A tökökbe töltjük az összegyúrt hústölteléket.

Kevés vizet öntünk a tökök alá, és 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre légkeverés nélkül.

Közben elkészítjük a kaporszószt. Ehhez először finomra vágjuk a kaprot, és félretesszük.

A tejfölt egy külön tálban csomómentesre keverjük a liszttel, és félretesszük. Ez lesz a kaporszósz habarása.

Serpenyőben vajat olvasztunk. Kis lángon megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, hozzáöntjük az alaplevet.

Gyorsan behabarjuk a tejfölös-lisztes keverékkel. Folyamatosan, gyorsan keverjük, nehogy nokedli legyen a mártásból! :) 1-2 percen át tartsuk az alacsony hő fölött.

Ízesítés képpen sózzuk, cukrozzuk, és az almaecettel savanyítjuk, majd félretesszük.

Ha kisült a töltött tök, már tálalhatjuk is.

Töltött tök kaporszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Egylábasos tészta
Egylábasos tészta

A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ági
Rakott krumpli variáció
Rakott krumpli variáció

A recept abban különbözik az eredeti rakott krumpliétól, hogy a rétegek közé brokkolit, kukoricát és reszelt füstölt sajtot is teszünk. Megfőzzük egészben a krumplit és a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Lasagne
Lasagne

A raguhoz vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymasóval, és addig pirítjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: TomyScene
Burgonyagratin
Burgonyagratin

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a nyers krumplit uborkagyalunk vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük (nem szükséges a szeleteket rétegekre bont...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk