friss vargánya
-3 cl Jack Daniel's (vagy egyéb Whiskey / Konyak)
-petrezselyem
-baguette
-fokhagyma
-só
-bors
-vaj
-olívaolaj
A vargányát egy nedves ruhával tisztítsd meg!
Vágd fel rusztikus- egyenletlen szeletekre, majd egy serpenyőbe önts egy kis olívát és dobj bele egy darabka vajat!
Hevítsd fel és dobd rá a vargányát!
Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és egy csipet felaprított petrezselymet!
Amikor a gomba kissé megpirult, önts hozzá a whiskeyből és flambírozd!
Forgasd át a gombás keveréket és ha az alkohol elpárolgott, (amikor már nem ég az alkoholgőz) vedd le a serpenyőt a lángról!
Szórd meg friss petrezselyemmel és egy kevés őrölt borssal, majd durvaszemű sóval hintsd meg!
Halmozz a pirított baguette szeletekre az isteni- mogyorós ízű vargányából és tálald!
Én egy jó testes vörösbort ajánlok hozzá.
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk. Egy lábasban zsírral üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA toast kenyér szeleteket bátran sodrófával átnyújtjuk (hogy laposabb és még vékonyabb legyen). Majd mindegyik kenyérre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot és 1-1 szelet sonkát. Kézzel f...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűAz avokádót megpucoljuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy megtartsa üde zöldessárga színét. A feta sajtot is felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük, a paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéj kivételével a többi fűszert porrá őröljük, majd alaposan összekeverjük a fahéjjal, és légmentesen záródó edénybe tesszük felhasználásig.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz