friss vargánya
-3 cl Jack Daniel's (vagy egyéb Whiskey / Konyak)
-petrezselyem
-baguette
-fokhagyma
-só
-bors
-vaj
-olívaolaj
A vargányát egy nedves ruhával tisztítsd meg!
Vágd fel rusztikus- egyenletlen szeletekre, majd egy serpenyőbe önts egy kis olívát és dobj bele egy darabka vajat!
Hevítsd fel és dobd rá a vargányát!
Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és egy csipet felaprított petrezselymet!
Amikor a gomba kissé megpirult, önts hozzá a whiskeyből és flambírozd!
Forgasd át a gombás keveréket és ha az alkohol elpárolgott, (amikor már nem ég az alkoholgőz) vedd le a serpenyőt a lángról!
Szórd meg friss petrezselyemmel és egy kevés őrölt borssal, majd durvaszemű sóval hintsd meg!
Halmozz a pirított baguette szeletekre az isteni- mogyorós ízű vargányából és tálald!
Én egy jó testes vörösbort ajánlok hozzá.
A felcsíkozott szalonnát zsírjára pirítjuk, a zsiradék hozzáadásával megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, és fehéredésig sütjük a felcsíkozott húst. Ízesítjük a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről. A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés vízzel öntsd fel a zabot, hagyd állni 5 percig, keverd hozzá a fehérjét és a mákot és kész! Az adag 274 kcal, 16g fehérje, 26g ch, 5g zsír
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűa palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk vékony karikákat vágunk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű