1 dl oliva olaj
3 nagy marok új csalánlevél
20 gramm méhviasz
Magasfalú edény forró vizbe állítva
A csalánt mákdarálóval pépesíteni
Olivaolaj és csalán az edénybe, 1 óra hosszat melegíteni kis fokozaton. Csak melegíteni!!!
Készen sötétzöld olajnak kell lennie. Át kell szűrni gézen.A méhviasszal tovább melegíteni, amig a viasz felolvad. Tűzről levéve habverővel kézmeleg szintig keverni. Ha híg méhviaszt még hozzá (ismét melegít, kever).
Hűtöben tartva eláll.
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások fehér...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit lereszeljük, majd az olajon megpároljuk, míg elfő a leve. A fokhagymát párolás közben is hozzáadhatjuk, de intenzívebb, ha nyersen kerül bele. Kicsit hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű