Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalánkrém visszérre, arcra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl oliva olaj
3 nagy marok új csalánlevél
20 gramm méhviasz

Elkészítés:


Magasfalú edény forró vizbe állítva
A csalánt mákdarálóval pépesíteni
Olivaolaj és csalán az edénybe, 1 óra hosszat melegíteni kis fokozaton. Csak melegíteni!!!
Készen sötétzöld olajnak kell lennie. Át kell szűrni gézen.A méhviasszal tovább melegíteni, amig a viasz felolvad. Tűzről levéve habverővel kézmeleg szintig keverni. Ha híg méhviaszt még hozzá (ismét melegít, kever).
Hűtöben tartva eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások fehér...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cukkinikrém
cukkinikrém

A megmosott cukkinit lereszeljük, majd az olajon megpároljuk, míg elfő a leve. A fokhagymát párolás közben is hozzáadhatjuk, de intenzívebb, ha nyersen kerül bele. Kicsit hűlni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk