0,5 kg liszt
pici só
9 dkg zsír
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
1,5 dl tejfel
1 citrom leve
¼ élesztő
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három kis cipót formálunk belőle és egyenként nyújtjuk és töltjük, akkorára hogy egy normális tepsibe elférjen.
A tölteléket is elkészítjük, s azt is háromfelé osztjuk.
Egy adagot kinyújtunk és a töltelék 1/3-át rákenjük, majd megszórjuk mazsolával (vagy aszalt áfonyával), ezután csavarjuk össze.
Egy nagyobb gáztepsibe belefér mind a három tekercs.
Töltés után kb. ½ órát pihentetjük, ezután a felvert tojás sárgájával megkenjük hosszában, 10 percig pihentetjük, majd a villával fellazított fehérjével is megkenjük
keresztbe.
Ettől lesz márványos.
Hústűvel megszurkáljuk a tetejét, hogy a levegő távozni tudjon.
Közepes tűznél (180 fokon) világosra sütjük, nehogy kiszáradjon (kb. 30 perc)
Felszeletelve, vaníliás cukorral megszórjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, míg felfut. A lisztbe egy kis mélyedést fúrunk, beleöntjük a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet keverjük el a sóval, szódabikarbónával, cukorral és a megőrölt fűszerekkel. Adjuk hozzá a vajat, a mézet és annyi vízzel, amennyit felvesz. 2. Gyúrjuk össze, majd fól...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa csirkemellet egy centis vastagságúra szeltem majd besóztam amíg állt a gombát megpucoltam 4 db ot félre tettem a többit apró kockára vágtam, a vöröshagymákat megpucoltam és egy d...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz