Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi bejgli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
pici só
9 dkg zsír
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
1,5 dl tejfel
1 citrom leve
¼ élesztő

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három kis cipót formálunk belőle és egyenként nyújtjuk és töltjük, akkorára hogy egy normális tepsibe elférjen.

A tölteléket is elkészítjük, s azt is háromfelé osztjuk.

Egy adagot kinyújtunk és a töltelék 1/3-át rákenjük, majd megszórjuk mazsolával (vagy aszalt áfonyával), ezután csavarjuk össze.
Egy nagyobb gáztepsibe belefér mind a három tekercs.
Töltés után kb. ½ órát pihentetjük, ezután a felvert tojás sárgájával megkenjük hosszában, 10 percig pihentetjük, majd a villával fellazított fehérjével is megkenjük
keresztbe.
Ettől lesz márványos.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hústűvel megszurkáljuk a tetejét, hogy a levegő távozni tudjon.

Közepes tűznél (180 fokon) világosra sütjük, nehogy kiszáradjon (kb. 30 perc)

Felszeletelve, vaníliás cukorral megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskenyér:
Gyümölcskenyér:

A vajat a cukorral jó habosra kikavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, a gyümölcsöket és végül a tojásfehérje felvert habját. Hosszúkás tepsit kibélelünk s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis hájas
Hamis hájas

Így készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kölesropogós
Kölesropogós

A kölest két-háromszoros mennyiségű, sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Ezt egyébként helyettesíthetjük bármilyen más, szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött szűzpecsenye
Töltött szűzpecsenye

Elkészítés: A töltelékhez a zsemlét vízbe áztatjuk, a gombát kevés olajon megsütjük. A zsemlét kinyomkodjuk, és a töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A pecsenyéke...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk