1 közepes fej káposzta
2 nagyobb répa
2-3 fej vöröshagyma
uborka
2 l víz
30-35 dkg cukor
4 dl 10%-os ecet
2 ek. só
babérlevél
mustármag
kömény
bors
2 mokkás kanál tartósítószer
Ecet nélkül felforraljuk a fűszeres vizet. A kihűlt hozzáadjuk az ecetet, és a tartósító szert.
Káposztát besózzuk, kézzel összetörjük. Hozzáadjuk a lereszelt répát, uborkát, szálasra vágott hagymát. Ráöntjük a meleg alaplevet.
Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztafejek torzsa részét kivályuk késsel, üreget képezve, amit megtöltünk csurig sóval. Sorba rakjuk a hordóban a fejeket sós üregükkel felfelé, a sorok közé fektetünk bőven k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz. 2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELŐKÉSZÍTÉS Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fotó: Archívum) Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű